понеделник, 14 ноември 2011 г.

Картофи с гъби и пушени гърди във фолио.

Рецептата е почти ясна от заглавието.
Сваряват се предварително около килограм картофи. Междувременно миете и нарязвате гъбите и глава лук. Оглеждате парчето пушени гърди. По- мазничката част от гърдите изрязвате и давате на котката. Ако са две котките може и да се сбият. Ако са невъзпитани де. Това пробване на месото от котаците е с цел да се прецени качеството му.  За разлика от някои други животни, котките не ядат мизерии. Особено ако са и по- разглезени.
Та като станат картофите ги охлаждате във студена вода и едва след като изстинат се опитвате да ги белите. Нарязват се на кубчета и се овъргалват леко в сол. 
Откъсвате парче алЮминиево фолио с размери около педя по-дълго от ширината на наличната ви тава. Намествате картофи, гъби, пушени гърди и лук. Отгоре ръсите с подправки- черен пипер, шарена сол (аз сложих и някаква обща готова смес подправки за кайма). Поливате с малко олио и омесвате съставките. На една от алуминиевите ладийки експериментирах като полях и малко бира (не стана зле накрая). Та увивате фолиото във формата на ладийки като надлъжният ръб подгъвате на 2-3 пъти за херметизиране. Двата края на ладийките усуквате като панделки. Мятате във фурната и след около четвърт час всичко е готово.

Отваряте една от ладийките да позяпате какво се е получило. Пушеното месо доста добре е отдало аромата си на варените картофи. Изобщо парата, която излиза е доста ароматна. Но докато се доберете до масата има да чакатеее... Ладийките въобще не изстиват лесно и е по- добре да постоят на студената тераса. Зззззатваряте терасата щото вънка тия дни си е ебати студа. Опс, пак отваряте- котката се е промъкнала навън. Изобщо готвенето на фурна е за предпочитане в студените дни, особено ако печката ви е ситуирана на студена тераса. Така вместо да киснете на студа, можете да напишете рецептата на това, което готвите. Както направих и аз :)



2 коментара:

  1. Някаква идея за нямащите котки? :Р
    Все още разчитам при проверката на месото на сетивата си и не са ме излъгали. :) А котка не само нямам, но и не искам да мяркам около мен, защото й е бедна фантазията какво й мисля. За м-найсти път се опитвам да изпера и измириша едни неевтини маратонки, които някаква мяукаща гадина е ползвала за интимните си нужди и при всеки опит ме хващат тихите бесове.

    ОтговорИзтриване