четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Яйца с наденички, домати и сметанов сос. (Звездев, отивай си!!!)

(Поствам може би последната ми рецепта за микровълнова, понеже ми писна да готвя в нея и я заточих в друг апартамент. Плюс това микровълновите вълни били бая вредни. )

Първо пускате за 5- мин на микровълновата нарязаната сурова наденица поставена върху огнеупорна чиния.
Междувременно търсите какво още да сложите към рецептата. При мене това се оказаха два стръка зелен лук, домат и заквасена сметана.
След като се поопекат наденичките, изхвърляте мазната мизерийка, която са пуснали.
Нарязвате домата на тънки полумесеци и ги подреждате отстрани на чинията. По средата поставяте вече опечената наденичка и я поръсвате с нарязания зелен лук. Плоьквате малко сметана и разръчквате. В образувалото се кладенче счупвате две яйца. Тях също малко ги разръчкавте, щото ако някой начинаещ готвач не знае, ще има после БУМ- БУМ в микровълновата. Ръсите с разни подправки кой каквото се сети. Аз настъргах примерно половин кубче бульон и сух маданоз, но ще видим... Може и малко соев сос, но при мене беше свършил.
Наблягам на това, че досега нито олио, нито сол сме слагали в манджата.
Мятате така образувалата се композиция в микровълновата на комбиниран режим и след някакви си 8-10 минутки получавате крайния резултат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар