четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Агнешко печено със спанак.

Крехко агнешко оваляно в сол, черен и червен пипер, отгоре полято с домашно вино... Плюс чакаща тава със спанак, джоджен, зелен и стар лук... В купичката -брашно смесено със сол и червен пипер- ще овъргаляме месото в него... И всичко това чака изстрелване във фурната.
Всичко е готово:10...9...8...7...6...
Старт!!!

 И финал ;)

3 коментара:

  1. Дали ще се промени съществено вкусът, ако треволякът се смени с лапад? :)
    Питам риторично по две причини - имам готов, измит, нарязан и замразен с всичките необходими зелении, много го обичам. И втората е, че като малка бях много анемична и срамно слаба според родата и непрекъснато ме тъпчеха със спанаци, коприви и рибено масло. И все още ми скърца и ми присяда спанакът.

    ОтговорИзтриване
  2. Че знам ли... Иначе го водят агнешко със зелении, тоест и друга тревица като лапада става. А и в рецептите май пишеше "спанак или лапад"... Пък и готвим с каквито налични продукти има :)

    ОтговорИзтриване
  3. Пу, не съм сложил снимката с "презентационната" порция, а само преполовената тава, ама нейсе.

    ОтговорИзтриване