четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Мусака- ужасно съкратен вариант за микровълнова.

Такааа,
Уважаеми колеги ергени, уважаеми дами, които едва -едва готвите, уважаема госпожо Герджикова (учителката ми по трудово, която ме научи за готвя).

Купувате готови картофи на шайби. На БИЛА ги има с разни подправки на топлата витрина. Замразени топчета за супа на САМИ- М. Кисело мляко.Три яйца. Праз, ленено семе (ей тъй майтап да става)  и каквото още намерите в кухнята.

Ще обяснявам просто и нагледно.
На дъното на една огнеупорна купа слагате малко зехтин, после нарязаният на шайби стрък праз, топчетата на Сами- М и малко вода. В моя open- source вариант сложих и малко ленено семе.
Пускат се в микровълновата на силна мощност за около 7 минути. През тия 5 минути може да накълцате две скилидки чесън понеже е сезонът на грипа. Честно казано тоя чесън въобщше не кореспондира към цялата схема, но човек се учи от грешките си... Изваждате огнеупорната купа и изсипвате готовите картофи на шайби, чесъна и подправки каквито ви се сторят уместни. Вегета и производните й готови смеси от подправки да се избягват, че са много солени и развалят манджата... В пластмасовата кутийка, в която са ви продали картофите от БИЛА, разбивате три яйца с кисело мляко и малко сол. Това му викат заливка- с нея заливате това, което сте сложили в огнеупорната купа. Похлупвате с капака на купата и мятате в микровълновата на много слаба мощност за 7-8 минути. Накрая махате капака (париии!!!) и за още няколко минути пускате на ~***максимална мощност+грила***~ за да се получи зачервяването на заливката. Вадите купата и оглеждате резултата. Ако не ви изглежда добре, пускате за още няколко минути във фурната. Изстива бавно затова има време да пуснете някоя простотийка във фейсбука, just like me ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар