четвъртък, 3 ноември 2011 г.

ПЕСТО (Green edition)


Вариации на тема "Песто" има много, аз ще споделя моята, която излезе сполучлива от първия път.

Зелени маслини 400-500 гр (ако са без костилки времето за приготвяне пада с 90%),
връзка магданоз,
2-3 пиперки по възможност с различен цвят,
100-на гр. сирене,
2 лъжици сметана,
кубче бульон по избор, аз сложих пилешки.
2 лъжици олио, но за предпочитане е зехтин ако имате
Черен пипер прясно смлян

Цялата тая история начело с обезкостените маслини се накълцва. Не е необходима сол, понеже и маслините и сиренето и бульона съдържат достатъчно количество. Всичко се поставя в блендер и на пулсации лека полека се пасира. Първоначално ножът на блендера не ще да врътне цялата смес и трябва да се разбърква (с нож например). Разбъркването естествено става при изключен и напълно спрял  да се върти блендер, щото иначе се чува шашкащ звук и ножът се опитва да изхвръкне от неопитната ръка на готвача. С пасатор май би било доста по лесно.
Та накрая сместта се хомогенизира и блендера си я върти хипнотично. Би трябвало малко да постои в хладилника да стегне, но кой чака такива подробности?


Гарантирам, че е невероятно вкусно! Аз си го сервирах върху филийки черен хляб и резен домат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар