неделя, 31 март 2013 г.

Веселиновските водопади 2013 (spring edition)

Водопадът Големият скок
Активния сезон за колоездене настъпи и какво по- добро начало от едни 90 км отиване и връщане до Веселиновските водопади? Така си мислят някои други, но нашите изнежени глутеуси не бяха никак във възторг от тая идея. Плюс това как да не си избереш денят, когато се връщаме по лятното часово време. Т.е. си спал един час по- малко, станал си по- рано още не си пил кафеее...

Хитрото на ранното ставане е че докато си се усетил си вече навъртял толкова километри, че връщане назад няма. 

Я да видим  пълноводната пролетна Камчия как заплашително се носи в коритото си:


Пълноводната река Камчия
Оказа се, че в областта обявили някакъв си код жълто за силен вятър. Кой, ако не ние, широкоскроените,  (разбирай понадебеляли), колоездачи знаеше за тоя ми ти вятър най- добре? Имах чувството, че ако спра да въртя и вятърът ще ме отнесе назад. Е, да се надяваме че на връщане пък ще е добре.

- Ако не си смени посоката! ;)- добавя колега колоездач.

Който е ходил в района на Веселиновските водопади знае, че има към тях има отбивка около 4-5 километра ужасен макадам от едри камъни, които разбиват последните останали здрави местенца по задните ни части. 


Макадамовият ужасен финал преди водопадите
Пристигнахме в района на  Големия Скок. Бяхме сигурно около 15- велобудали, някои от които се оказаха и канарасерсеми-т.е. фенове на алпинизма и в частност каньонинга.

Висят ли  висят от водопада...


На картинката се вижда висящо на рапел човече :)

Каньонинг

"Големият скок" е впечатляващо творение на майката природа и особено пролетта си заслужава да се види. Затова отнася не един кадър от фотоапаратите ни.
Водопадът Големият скок


Водопадът Големият скок
По едно време бях призован от злите сили. Т.е. от моите огладнели другарчета, които си носели какво? Пържоли, как какво?!
Натюрморт "Пилешка пържола на жар"

Аз пък с мойте спагети и походната си мини печка накъде бях тръгнал?


Стъкнахме малък огън досами реката и пресъздадохме рок класиката "Smoke on the water".


Отработихме и няколко други песни като народната  "Млади момци мачкат бира" както и "Заспал е юнак под дръвйе" и отпрашихме с нови сили назад.


Снимка към дърветата от полегналите
Я, плодно дръвче! 


Веднага окачаме с матреници. Вятърът културно не си беше променил посоката и ни помагаше. Въпреки това към края си изживяхме мъченически всеки изминал километър. Донесохме си по къщите по няколко тона натрупана умора... И колкото и да е уморен човек обаче, банята оправя всичко и ставаш като нов. Пък и беше все пак неделя ;)







Няма коментари:

Публикуване на коментар