неделя, 3 април 2016 г.

Кус кус салата

Кус кус салата
Кус кус салатата е старо класическо ястие познато на много хора от студентските им години. Тази салата се прави лесно. Едновременно засища, но е и лека и става и за мезе на някой див рожден ден ;) Освен това се прави просто кой с каквото има.


Да видим какво съм имал аз в днешния вариант.

Сварявам кус кус-а и докато той се вари, нарязвам наличните зеленчуци- солидно количество пресен чесън, глава червен лук, моркови, магданоз и кисели краставички.

Всъщност в тази рецепта що годе задължителните неща освен кус- кус-а са киселите краставички,  майонезен сос и някакъв колбас на кубчета. Но и те търпят ипровизации. Вместо колбас днес слагаме задушено нарязано на кубчета телешко. Доста сериозно овкусено. вече свареният кус кус се изцежда добре, като го измиваме леко със студена вода и пак го изцеждаме набързо. Така остава сравнително горещ (по този начин се доизпарява останалата евентуално вода след изцеждането). Добавят се зеленчуците и телещко и всичко се разбърква.
Майонеза се слага 1-2 лъжици по желание. 
Да ви е сладко :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар