понеделник, 16 ноември 2015 г.

Гарнитура в ринг



Гарнитура в ринг

Яденето, както и любовта, минава първо през очите. Не. Не е вярно- първо минава през сърцето, но няма лошо и очите да грейнат. Та в този смисъл сме решили да си сервираме в рингове за готвене. Много хващат окото. Пък и вътрешно сме замислили една приятна за сърцето комбинация.


И така. Задушаваме за кратко малко моркови и грах с масло. Не с маргарини и тем подобни плашещи неща, а с чисто масло.
Задушени моркови и грах с масло

Накисваме един хубав булгур и после го сваряваме. Нашия го сваряваме с малко куркума за цвят.


След това забъркваме смес от крема сирене, извара и лъжица - две сметана. С малко чесън за желаещите.

И накрая подготвяме зелена зеленчукова смес от краставица нарязана на кубчета и зелен лук овкусени със зехтин и оцет.


Вадим прясно закупените рингове за готвене. Много са симпатични.

В ринга редим пластове. Първият пласт, основата, ще е от свареното жито. Притискаме с капака на ринга плътно. След това слагаме от кремообразната сиреново- чеснова смес и пак притискаме. Следва ред от изстиналите моркови и грах. Притискаме вече по- леко и накрая завършваме с пласт от зелената смес. Притискаме леко на финала.
Сега следва лек чалъм ;) Внимаааателно с едната ръка държим цилиндричния ринг. С другата ръка притискаме капака и изтегляме цилиндъра нагоре. Така... Неуспешно... Отиваме и си избърсваме хубаво ръцете, че това изтегляне с мокри ръце не се получава :) Опитваме пак- и хоп, появява се нашето произведение. Да се чуди човек колко мъка за една проста гарнитура. Ама пък колко е симпатична! Понеже е много симпатична й слагаме за компания печени на фурна печурки с масло и кашкавал. Приятна вечеря на всички :)





Няма коментари:

Публикуване на коментар