петък, 3 февруари 2012 г.

Милинки. Или нещо подобно.

Купуваме готово тесто и от него овалваме средно големи топчета. В тях правим тактическата грешка да загърнем малко натрошено сирене. Подреждаме ги в тавичка, поръсваме с белен сусам и ги държим на топло малко да живне готовото тесто.



Мятаме във фурната. След около 20-на минути поливаме милинките с разбито яйце. Преди поливането поръсваме малко чубрица и шарена сол и чакаме още 15-на минути. Оглеждаме резултата- добреее. Но около плънката от сирене тестото стои малко клисаво. Съвсем малко. Май не трябва да има плънка. Не знам. Пък и това тесто нещо не ме изкефи и питката си мязаше на чиста проба хляб. Всичко се оправя с добри подправки и добавихме към днешната рецепта изкиснат ечемик+хмел във вода. Тоест биричка :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар