Такааа,
Уважаеми колеги ергени, уважаеми дами, които едва -едва готвите, уважаема госпожо Герджикова (учителката ми по трудово, която ме научи за готвя).
Купувате
готови картофи на шайби. На БИЛА ги има с разни подправки на топлата
витрина. Замразени топчета за супа на САМИ- М. Кисело мляко.Три яйца.
Праз, ленено семе (ей тъй майтап да става) и каквото още намерите в кухнята.
Ще обяснявам просто и нагледно.
На дъното на една огнеупорна купа слагате малко зехтин, после нарязаният на шайби стрък праз, топчетата на Сами- М и малко вода. В моя open- source вариант сложих и малко ленено семе.
Пускат се в микровълновата на силна мощност за около 7 минути. През тия 5 минути може да накълцате две скилидки чесън понеже е сезонът на грипа. Честно казано тоя чесън въобщше не кореспондира към цялата схема, но човек се учи от грешките си... Изваждате огнеупорната купа и изсипвате готовите картофи на шайби, чесъна и подправки
каквито ви се сторят уместни. Вегета и производните й готови смеси от
подправки да се избягват, че са много солени и развалят манджата... В
пластмасовата кутийка, в която са ви продали картофите от БИЛА,
разбивате три яйца с кисело мляко и малко сол. Това му викат заливка-
с нея заливате това, което сте сложили в огнеупорната купа. Похлупвате с
капака на купата и мятате в микровълновата на много слаба мощност за
7-8 минути. Накрая махате капака (париии!!!) и за още няколко минути
пускате на ~***максимална мощност+грила***~ за да се получи
зачервяването на заливката. Вадите купата и оглеждате резултата. Ако не
ви изглежда добре, пускате за още няколко минути във фурната. Изстива
бавно затова има време да пуснете някоя простотийка във фейсбука, just
like me ;)
Няма коментари:
Публикуване на коментар