(Поствам може би последната ми рецепта за микровълнова, понеже ми писна да готвя в нея и я заточих в друг апартамент. Плюс това микровълновите вълни били бая вредни. )
Първо пускате за 5- мин на микровълновата нарязаната сурова наденица поставена върху огнеупорна чиния.
Междувременно
търсите какво още да сложите към рецептата. При мене това се оказаха
два стръка зелен лук, домат и заквасена сметана.
След като се поопекат наденичките, изхвърляте мазната мизерийка, която са пуснали.
Нарязвате
домата на тънки полумесеци и ги подреждате отстрани на чинията. По
средата поставяте вече опечената наденичка и я поръсвате с нарязания
зелен лук. Плоьквате малко сметана и разръчквате. В образувалото се
кладенче счупвате две яйца. Тях също малко ги разръчкавте, щото ако
някой начинаещ готвач не знае, ще има после БУМ- БУМ в микровълновата.
Ръсите с разни подправки кой каквото се сети. Аз настъргах примерно
половин кубче бульон и сух маданоз, но ще видим... Може и малко соев сос,
но при мене беше свършил.
Наблягам на това, че досега нито олио, нито сол сме слагали в манджата.
Мятате
така образувалата се композиция в микровълновата на комбиниран режим и
след някакви си 8-10 минутки получавате крайния резултат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар