Агнешко с патладжан и нахут |
Зимата е в разгара си, февруари е късичък, но тегав месец и настроението е минорно.
Какво по- добро за живване на къщата от една хубава тава във фурната? Нашата тава ще бъде с печено агнешко. Откъде агнешко? Ами който си е скътал във фризера си има :)
Патладжани по това време на годината продават някакви вносни. Приличат на картонени, но рискуваме... Както всички знаят стария номер- нарязваме патладжана на шайби, осоляваме шайбите и ги нареждаме в тавичка да си пуснат горчивия сок.
Осолените шайби патладжан се изкисват |
Какво още имаме за компания на агнешкото? Споменатите печурки, моркови, стрък праз и глава червен лук (които леко задушаваме предварително), зелен лук и зелен чесън.
Зеленчуците за агнешкото |
Овкусяваме месото |
Накрая се сещаме, че рецептата се казва Агнешко с незнамкво си и НАХУТ. Нахутът ни е от консерва. Измиваме го. Леееко го намачкваме и така полунамачкан правим нещо като филм върху цялата тава. Отдолу атнешкото и зеленчуците ще си се задушават приятно, а отгоре нахутеца ще ни е като коричка. Добавяме може би чаша вода и мятаме във фурната без да покриваме тавата. Включваме на 200 и нещо градуса (кой пък ги разбира тия градуси въобще)...
Покритата с нахут тава |
Агнешко с патладжани и нахут |
След прочитането са ми необходими салфетки за обилното слюноотделяне :)
ОтговорИзтриванеОбезателно ще го пробвам. :)
Радвам се :)
ОтговорИзтриване