Готвенето на фурна е най- лесно и при него рядко може нещо да се сгреши. Класиката за готвенето на пилешки дробчета и сърца естествено е да са пържени или на скара (за сърцата). Но на фурна, в йенска купа, където в компанията на актуалните за сезона зеленчуци ще се задушат приятно, също ми се струва добра идея.
Продуктите варират според това кой какво си е купил от магазина. При мене това са гъби, чушки, домати, стрък пресен зелен лук и естествено сърчица. Сърцата предварително за кратко сваряваме и изплакваме. Накълцваме останалите продукти в йенската купа и правим пробна снимка :)
Овкусяваме подобаващо като добавяме и 2 кубчета зеленчуков бульон. Мятаме във фурната за 30-40 минути и... готово! Бързо и лесно :)
В момента се опитвам да се сетя къде (също като теб) не слагам гъби. :)
ОтговорИзтриване