понеделник, 1 юли 2013 г.

Пилешко в гювеч

Пилешко в гювеч
Пилешкото в гювеч е страхотно лесна рецепта, която търпи големи вариации. 
Купих пилешко месо за готвене, гъби, пипер, пресен лук, моркови и специално за днес- куркума. Тая подправка се свързва предимно с рецептите за ризото, но си върви добре и с пилешко. Бях забравил вкусът на куркумата. Честно казано е гадничък, има вкус на тебешир, на жълт тебешир... Но пък била страшно полезна.

Компанията на пилешкото- гъби и разни зеленчуци.
Овалваме пилешкото в куркумата и обилно количество разни други подправки. Добавяме в гювеча нарязаните зеленчуци и гъби. Картофи? Не, не сме купили. Но пък си имаме вкъщи. И тях ги слагаме. Чесън? Не сме купили. Имаме ли вкъщи? Нямаме! Жалко...
Поливаме цялата работа с малко вода, олио и една чаша бира. Щем не щем правим това жертвоприношение. Гледаме тъжно сериозно намалялата бутилка бира и добавяме още една чаша. На нас си тоя път. Не е зле :)
Пилешко в гювеч




Тъй като нашия гювеч си няма капак, импровизираме и му правим такъв от алуминиево фолио. (Парчетата от капака съм ги замел с метлата и си ги пазя да си ги сглобя с каноконлит като пъзел.)

Изчакваме някакви си 45-55 минути фурната да си свърши своята работа и гювечът е готов.Всичко е жълто- жълто от нашата куркума и същевременно вкусно- вкусно :)
Пилешко в гювеч