вторник, 9 октомври 2012 г.

Яйца върху хляб

Две полуизсъхнали филии хляб се пробиват в средата. Намазват се с мазнина и се препържват леко от двете страни. След това се чукват две яйца в средата на филийките и се подправят с малко сол и червен пипер.

Както съветват специалистите тука тайната е в покриването на тигана с капак- яйцата се сготвят едновременно и отгоре. Така  може без да се обръщат на другата страна и да се получат полурохки.

Рохките яйца никога не са ми били по вкуса и затова със замах обръщаме филиите с яйцата. Пържим двустранно...
 ...и сервираме:


Тази хммм...рецепта  е класическа за неделните утрини когато човек гледа да мине метър с готвенето, че да му остане повечко време за мързелуване. Но е достатъчно подходяща и за бърз аламинут за вечеря например. С тия домати от една страна и яйцата с пържения хляб от друга, човек се чуди ракия ли да си налее или биричка... :)