понеделник, 27 август 2012 г.

Зелевата супа

Диетата със зелевата супа по мои лични наблюдения е доста ефикасна. За една седмица се смъкват трайно около 4-5 килограма. Продуктите са следните:
Малка зелка
Голяма червена и голяаама зелена чушка
Домат
Морков
2 кубчета бульон
Червен и черен пипер и малко олио.
Пресен магданоз



Рецептата както чета в интернет търпи известни вариации, примерно някои са добавяли малко ориццц.  Но ми се струва че така се разваля идеята. А тя е, че тази супа няма почти никакви калории и зелето изкарва всичките мазнини. Принципът е че 7 дена се яде все тая супа като различните дни ядеш и нещо друго. Всъщност си е като почти разделно хранене. Или пък като оная изтормозваща 90 дневна диета, след която горките жени стават криви и заядливи като настъпан хипопотам. Зелевата супичка обаче има едно предимство- че доставя сериозно количество минерали и витамини ежедневно и така не позволява на организма да вземе да се гътне случайно. Ако някой спори, че това е малко вероятно, мога да му споделя как веднъж на един плодов ден се храних предимно с банани и вечерта такава сърдечна аритмия получих, че веднага се сетих накъде се намира спешното отделение. Калият (с който са бъкани бананите) и натрият, когато са в дисбаланс и прецаквали нещо сърдечният ритъм. Поне това разбрах от обясненията на познати лекари.

Копирам тука седемдневното меню:
"Диетата продължава 7 дни, яжте от супата колкото искате и колкото пъти желаете. Но за да не се получи недостиг на важни хранителни вещества, следвайте препоръките! 
  1. Освен супата може да ядете и колкото искате плодове (без банани) 
  2. Освен от супата, хапвайте и зеленчуци ( без зрял боб, грах и царевица). Можете да ги задушите на пара или си пригответе салата, но без оцет и олио.Картофи с масло за вечеря.Този ден без плодове.
  3. Яжте супа, както и плодове (без банани и сушени плодове), зеленчуци (без картофи).
  4. Супа, 3 банана и около 500 гр обезмаслено кисело мляко 
  5. Супа, 500 гр. сварено телешко или пилешко месо + до 6 домата 
  6. Супа, сварено телешко или пиле без кожата + зеленчуци / с изключение на картофи/ 
  7. Супа, задушен ориз около 200 гр, прясно изцеден плодов сок, зеленчуци /без картофи/"


 Отрицателната страна на тази диета е ужасният вкус на супата. Но смея да твърдя, че съм намерил пътя да стане поне малко ядлива. Тайната естествено е в обилното подправяне. Слагайте обилно червен, черен пипер, вегета или каквото ви се иска че е ужасна ей!
Мятаме продуктите в тенджерата и почваме да пишем в блога :)
Междувременно се сещаме, че нямаме магданоз или целина за супата (както препоръчват), но ще се измисли нещо.

Препоръчвам тази диета като изпробвана лично от мен. Не съм се вманиачавал и съм си позволявал забранената биричка през тази седмица или съм добавял някой и друг сухар при храненията. Резултатът е около минус 4, минус 5 килограма.

Успешно мъчение пожелавам на всички които ще се пробват :)
 


ПП: Допълнението за първия ден- плодове от кварталния магазин на Данчо:

И втория:

Картофи на фурна в плик (плюс малко бира, вода, олио и подправки в плика)

Диетката скоропостижно беше прекъсната. Причината беше тридневен преход х.Добрила- вр. Ботев и надолу...

Целта ни- вр- Ботев.
Диви кончета под вр. Ботев

Диви кончета под вр. Ботев



Импровизирано хапване на заслон Ботев под едноименния връх.